شرح مطلب وبلاگ کاردان صنعت
بهترین راه برای تعویض روغن موتور چیست؟ مکش با دستگاه ساکشن روغن موتور در مقابل روش جاذبه؟
- به نظر می رسد تعویض روغن موتور خودرو یک فرآیند بسیار ابتدایی است. روغن را تخلیه کنید، فیلتر را تعویض کنید، همه چیز را دوباره کنار هم بگذارید و روغن جدید اضافه کنید. با این حال، در گاراژهای مکانیکی و مغازههای تعویض روغنی، روشهای تعویض روغن با مکش توسط دستگاه ساکشن روغن موتور در حال افزایش است. حال بهتر است بداینم تفاوت اساسی بین تعویض روغن با روش مکش و تعویض روغن سنتی در چیست؟
- این یک سوال رایج در بین مکانیکها و تعویض روغنی هاست که خدمات تعویض روغن ماشین ارائه میدهند. آیا باید پول بیشتری را برای خرید دستگاه ساکشن روغن موتور خرج کنیم یا به صورت دستی روغن را توسط پیچ تخلیه خالی کنیم؟
هر دوی این روش ها خوب هستند و به ترجیحات شخصی تعمیرکار و مکانیک بستگی دارد. اگر فرد تمیزی هستید و دوست دارید در محل کارتان کارها با نظم و دقت بیشتری انجام شود، یک دستگاه ساکشن روغن موتور مشکل شما را حل می کند. از طرف دیگر، اگر می خواهید هزینه نکنید و کار را سریع انجام دهید، استفاده از پیچ تخلیه میتواند برای شما مناسب باشد. - تخلیه روغن توسط پیچ تخلیه مطمئناً سریعترین راه است، اما همچنین کاملاً نامرتب است. اگر این روش را ترجیح می دهید، ممکن است وقت اضافی خود را صرف تمیز کردن گاراژ خود کنید. همچنین، برای رسیدن به دریچه تخلیه، باید ماشین را بلند کنید یا از چال سرویس استفاده نمایید. با این حال، این مورد توسط بسیاری ترجیح داده می شود، زیرا برای انجام کار به ابزار دیگری نیاز ندارند.
- با آخرین اصلاحات، دستگاه ساکشن روغن موتور خودرو به یک ابزار مناسب و کاربردی و مشتری پسند تبدیل شده است. با دستگاه مکش روغن موتور به روز و پیشرفته، می توانید تقریباً تمام روغن از جمله لجن را خارج کنید. البته اگر فیلتر روغن زیر خودرو قرار گرفته باشد، برای دسترسی به آن باید آن را بلند کنید یا از چال سرویس استفاده نمایید. در این صورت، ممکن است ترجیح دهید از پیچ تخلیه استفاده کنید. بنابراین مزایا و معایب زیادی برای هر یک از ابزارها وجود دارد که انتخاب یکی از آنها به کاربر بستگی دارد.
تعویض روغن به روش سنتی
- اکثر تعویض روغنها، از اولین خودروها، برای خارج کردن روغن از موتور به نیروی جاذبه متکی بوده اند. در قسمت پایین موتور یک پیچ تخلیه وجود دارد که می توان آن را باز کرد. وقتی آن دوشاخه جدا می شود، نیروی جاذبه روغن را از موتور خارج می کند. در اکثر مغازه های مکانیکی همچنان از روش جاذبه یا سنتی برای تعویض روغن استفاده می شود. از نظر تئوری، لجن و مخروطی که در ظرف روغن ته نشین می شود با این سیستم بیشتر تخلیه می شود.
تعویض روغن مکش یا سیفون با دستگاه ساکشن روغن موتور
- اخیراً ماشینهای جدید ظاهر شده اند که توصیه میشود برای تعویض روغن موتور آنها از روش سیفون یا مکش استفاده شود. این دستگاههای ساکشن که در اصل برای قایقها طراحی شدهاند، به لولهی دیپ استیک متصل میشوند و روغن را از موتور میمکند. تا زمانی که فیلتر روغن هر بار تعویض می شود، ظاهراً این دستگاهها و همچنین تعویض روغن گرانشی کار می کنند. برخی از علاقه مندان وجود دارند که ادعا می کنند این تعویض روغن سیفون در واقع در هر تعویض روغن گاز بیشتری از موتور خارج می کند. با این حال، برخی دیگر نگران هستند که روش مکش تعویض روغن ممکن است برخی از مهم ترین بخش ها هنگام تعویض روغن را از دست بدهد.
- عملکرد دستگاه ساکشن روغن موتور به این صورت است که با استفاده از خلا موجود در مخزن دستگاه تعویض روغن پس از اتصال شیلنگ دستگاه به موتور شروع به مکش و تخلیه روغن موتور می کند و چون این عمل در حالت داغ موتور انجام میشود، تمامی رسوبات و ضایعات را در صورت وجود مکش کرده و موتور را کامل تخلیه می کند.
آیا ساکشن روغن موتور برای تعویض روغن خودروها مناسب است؟
- در پایان، تعویض روغن با مکش احتمالاً مانند تعویض روغن گرانشی مؤثر خواهد بود. با این حال، هنوز مهم است که هنگام تعویض روغن، به یاد داشته باشید که فیلتر را تعویض کرده و مایعات دیگر را بررسی کنید. اگر برای تعویض روغن خود به مکانیکی یا تعویض روغنی رفتید، بپرسید که از کدام نوع روش تعویض روغن استفاده می کنند. مهم نیست از چه روشی استفاده می شود، مهم است که فقط به یاد داشته باشید که روغن خود را تعویض کنید.
انواع دستگاه ساکشن روغن موتور کدام است ؟
- ساکشن روغن موتور بادی: دستگاه ساکشن روغن بادی دستگاهی است که عمل مکش روغن و ایجاد خلا را بوسیله پمپ باد یا همان کمپرسور هوا انجام می دهد.
- ساکشن روغن موتور برقی: دستگاه ساکشن روغن موتور برقی عملکردی یکسان با مدل بادی دارد با این تفاوت که عمل مکش روغن و ایجاد خلا را بوسیله یک الکتروموتور یا دینام انجام میدهد و برای انجام کار نیازی به دستگاه پمپ باد ندارد.
- ساکشن روغن موتور قیف دار: برخی از مدلهای ساکشن روغن موتور دارای قیف در بالای دستگاه هستند که به مدلهای ساکشن روغن موتور قیف دار معروفند. این قیف برای تخلیه روغن از طریق پیچ کارتل کاربرد دارد به این صورت که هنگامی که خودرو بر روی جک قرار گرفته می توان از طریق پیچ کارتل روغن سوخته را به وسیله قیف موجود بر روی دستگاه به مخزن روغن آن منتقل کرد.
- ساکشن روغن موتور ماشین سنگین یا کامیونی: دستگاه ساکشن روغن موتور کامیونی دستگاهی است شبیه به ساکشن روغن خودروهای سواری با این تفاوت که مخزن آنها کمی بزرگتر بوده و برای ماشینهای سنگین از جمله کامیون، اتوبوس و... مورد استفاده قرار میگیرد.
- دستگاه ساکشن روغن موتور دومنظوره: دستگاه ساکشن روغن موتور دومنظوره دستگاهی است که عملیات مکش روغن و تخلیه آن از موتور را همانند دستگاه ساکشن عادی انجام می دهد با این تفاوت که توانایی و قابلیت تزریق روغن جدید را هم دارا می باشد.
ابزارهایی مانند دستگاه های ساکشن روغن موتور ساخته شده اند تا زندگی روزمره ما را کمی ساده تر کنند تا در عین حال خدمات بهتری به مشتریانمان ارائه کنیم. در حالیکه استفاده از روش سنتی پیچ تخلیه اصلاً عاری از مشکل نیست. اگرچه بهترین گزینه برای یک تعویض روغنی یا اتو سرویس پیشرفته و به روز استفاده از دستگاه ساکشن روغن موتور به دلیل کاهش حجم کار و فرآیند تمیزی آن است، اما به خوانندگان این مطلب اجازه می دهیم خودشان تصمیم بگیرند که بهترین روش کدام است.
برای آشنایی با دستگاه های ساکشن روغن موتور کاردان صنعت بر روی لینک زیر کلیک کنید:
تهیه، تنظیم و گردآوری مطالب: کارشناسان فروش و خدمات تجهیزات تعمیرگاهی کاردان صنعت
در صورت نیاز به داشتن اطلاعات بیشتر در مورد خرید، قیمت، آموزش، نصب و راه اندازی انواع دستگاه های تعویض روغنی از جمله ساکشن روغن موتور و ... و دستگاه لاستیک درآر سواری و ماشین سنگین و لوازم آپاراتی و پنچرگیری و دیگر دستگاه های مورد نیاز مکانیکی، جلوبندی سازی، آپاراتی و پنچرگیری و... و انواع تجهیزات و لوازم تعمیرگاهی ، مکانیکی و آپاراتی خودروهای سواری و ماشین سنگین و دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان فروش و خدمات پس از فروش تجهیزات تعمیرگاهی کاردان صنعت با شمارههای زیر تماس حاصل فرمایید:
آدرس: تهران، خیابان آزادی، بین نواب و رودکی، جنب نمایندگی سایپا، پلاک 203
تلفن : 66000351 - 66000356
66025135
همراه : 09121156197
© بر اساس قانون جرائم رایانه کشور هرگونه کپی برداری مطلب از وب سایت کاردان صنعت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.